נעלי טרום הליכה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/11/2004 | 13:30 | מאת: שגית

בתי בת 11 חודש ונעמדת לבדה כבר מספר חודשים הולכת בין חפצים ,ודוחפת חפצים על מנת להתקדם בהליכה. אתמול הצליחה לעשות שני צעדים. האם יש צורך בנעלי טרום הליכה? שמעתי שכדאי לשים אותן אפילו לשעה-שעתיים ביום על מנת שתתרגל לנעליים וכשנצטרך נעליים של ממש לא יפגע הדבר ביציבות שלה. האם אכן זה כך?

24/11/2004 | 21:17 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ממש לא. ראשי אין מה למהר עם נעל מבחינת התפתחותהליכה וכף הרגלעדיף רגליים יחפות. נעלי טרום משמשות לתיקון עוותים בכף הרגל במקרים מסויימים ואין להשתמש בהם על כף רגל בריאה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים