"רגל סוסנית"

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/11/2004 | 19:11 | מאת: אדרי מיכל

שלום רב, בני בן השמונה חודשים אובחן כסובל מתופעה של "רגל סוסנית" ברגל שמאל. הוא טופל בגבסים אשר לא הניבו תוצאות מרשימות. כעט ישנה התלבטות האם לגבס את הרגל שוב או להשתמש בנעליים מיוחדות המחוברות ביניהן במקל עץ. בטיפול האחרון נוצר על כף רגלו פצע לחץ אשר הזדהם וגרם למצב בו היה הילד תחת טיפול אינטנסיבי של אנטיביוטיקה וחבישה של הרגל פעמיים ביום ונשארה צלקת מכוערת על כף הרגל וזה ניגרם מאחר שלא ידענו את סיבת הבכי עד שהגבס נפל מהרגל והתגלתה סיבת הבכי הבלתי פוסק. שאלתי היא האם יש אלטרנטיבה לטיפול בגבס והאם תהיה לכל התופעה והטיפולים השפעה על התפתחותו מבחינת עמידה, זחילה והליכה(כרגע הילד עדיין אינו עומד לבדו או זוחל) בברכה מיכל (אמא דואגת)

18/11/2004 | 21:03 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הטיפול בגבס מטרתו לתקן את מבנה כף הרגל. הטיפול בנעליים עם מוט פישוק בינהם נועד לשמר את התיקון אך לא להגדילו. במידה שלא הושג תיקון של מבנה כף הרגל השימוש במוט פישוק לא יועיל. האלטרנטיבה לטיפול בגבס היא בניתוח. כלז את ברמה העקרונית אבל במקרה י כמו שאת מביאה יש חשיבות עצומה לפרטים ואת אלו לא ניתן לגלות אלא בבדיקה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים