ציסטה בעצם השוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/11/2004 | 13:46 | מאת: t

בצילום רנטגן שנעשה לבתי בת ה-12 בעקבות סדק בשוק הרגל, התגלתה ציסטה. בממצאים של סי.טי של פרקי הברכיים נכתב: בעצם הפיבולה השמאלית הפרוקסימלית בדיאפיזה מודגם תהליך אקספנסילי-ליטי ללא פלסי נוזלים בתוכו, ללא תגובה פריאוסטלית. קווי שבר נצפים בתהליך זה. מודגמת תפיחות בריקמות הרכות סביב איזור זה. כנראה unilocular cyst. אודה אם תוכלו להסביר לי מה פירוש הממצאים.

14/11/2004 | 18:57 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אינני יכול להגיד לך במה דברים אמורים -בשביל זה עלי לראות את הצילום . אוכל להגיד לך מה חשב המפענח של הצילום. הוא השתמש במונח unilocular cyst וכוונתו היא - מה שנקרא ציסטה פשוטה של העצם שזה מעין שלפוחית הנמצאית בעצם מחמת פגם מקומי בתהליך בניית העצם. העצם במקום זה עלולה להשבר מחמת חולשתה. אני מציע כי תפני לאורתופד שמטפל בבתך עם ממצאי הצילום כדי שיתרשם גם הוא מן הצילום יבדוק את הילדה ויחליט מה הלאה.

14/11/2004 | 20:46 | מאת: t

תודה רבה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים