נעליים ראשונות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/11/2004 | 08:44 | מאת: Ruthy

שלום רב, קניתי לבני נעליים ראשונות, ויש לי כמה שאלות: א) האם נכון (וזה מה שאמרה לנו המוכרת) שבזמן שהילד נועל את הנעליים הראשונות שלו, לא טוב להנעיל לו עוד זוג נעליים כי הרגל צריכה להתרגל לנעל אחת ויחידה שלפיה היא מתעצבת והיא מעצבת את כל ההליכה? ושמומלץ שהילד ינעל את הנעל הזאת כמה שיותר שעות ביום? ב) בעקבות א', האם כדאי או לא כדאי לקנות לו נעלי בית? ג) יש לי המון נעליים במצב כמעט חדש מהבת הגדולה שלי. האם זה יהרוס לבני את הרגל אם בעתיד אנעל לו את הנעליים האלה? הרי כל נעל היא לא נעלה יותר מחודשיים-שלושה? תודה רבה

14/11/2004 | 18:52 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

נעליים אינן מעצבות את צורת כף הרגל. אין שום מניעה להשתמש בנעליים נוספות ואין שום מניעה להשתמש בנעליים משומשות. הדרך הטובה ביותר לדאוג להתפתחות תקינה של רגלי הילד היא לאפשר לו ללכת יחף מה שיותר. נעלי בית זה מצויין.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים