איך לבחור כרית שינה לילד בן 3?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/10/2004 | 22:30 | מאת: יעל

שלום, כאמא לילד בן שלוש וחצי מצאתי את עצמי בדילאמה - איזו כרית שינה (אם בכלל) לקנות לו? יש כאלה שאומרים שהכי טוב ובריא לישון בלי כרית (כמו לתנוקות) ויש כאלה שאומרים שצריך כרית כדי שתתמוך טוב בצווארו בזמן שישן. הבעיה שיש יותר מדי סוגים בחנויות - עבות ודקות, אורטופדיות ולא, ממולאות בנוצות של אווז (פוך) או כאלה סינטטיות. איזה עובי לקנות לגיל הזה? מה עדיף - פוך או סינטטי? שמעתי שנוצות אווז יכולות לעשות אלרגיה...או שלא לקנות בכלל? סליחה, אבל אני די מבולבלת בנושא ואשמח לכל הסבר מקצועי. תודה, יעל

29/10/2004 | 19:22 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין חשיבות אורתופדית לכרית אצל ילד . ילדים משתמשים בכריות בעיקר כמה שהפסיכולוגים קוראים חפץ מעבר מעין תחליף לאם וכשכזה תפקידה להיות רכה ומלטפת . חומר סינטטי עדיף מבחינת האלרגיה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים