שכיבת תינוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/09/2001 | 14:55 | מאת: אביטל

שלום, אני בהריון ראשון ועומדת לפני החלטות של מה לקנות. אני יודעת שמומלץ לתינוקות לישון על מזרון או משטח קשיח. האם חייבים שהמשטח יהיה בזווית 180 מעלות. השאלה עולה בהקשר של עגלות תינוקות שמתיישרות רק לזווית של 175 מעלות. האם הבדל זה משמעותי ? אני יודעת שהשכבה של התינוק עם זווית כזו מומלצת כדי לעזור עם בעיית פליטות. האם זה בסדר שתינוק יישן באופן קבוע במצב כזה ? לחברת עמינח למשל יש התקן הנקרא "בייבי ליפט" שמרים חלק מהמזרן קצת. תודה

06/09/2001 | 22:45 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום אביטל, ראשית מזל טוב. מבחינה אורתופדית, למיטב ידיעתי לא הוכח ייתרון לסוג מזרון מסויים. גם זווית השכיבה איננה מהותית ולא הוכח כל קשר בין דברים אלו לבעיות במערכת השלד בהמשך. הכתובת לשאלותייך צריכה להיות רופא ילדים אשר יוכל להתיחס לנושאים כגון הימנעות מפליטות, מוות בעריסה ועוד. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים