הליכה על אצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/09/2001 | 00:45 | מאת: פזית

ילד בן 10 הולך על אצבעות, ללא בעיה התפתחותית/נוירולוגית כל שהיא. פיזיותרפיה ללא השפעה. יכולת קטנה לעבוד עצמאית באופן קבוע על מתיחות. מה ניתן לעשות? מה רצוי לבדוק?

06/09/2001 | 22:56 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום פזית, מהדרך בה ניסחת את שאלתך בה את מציינת שהבדיקות הנוירולוגיות תקינות אני מניח שהילד נבדק ו\או היה במעקב רופא. פרט שחסר בתיאורך הינו אם המצב הינו חד או דו צדדי. מתוך הנחה שהמצב הינו דו צדדי ואכן הבדיקה הנוירולוגית תקינה, הרי שהמצב נופל בקטגוריה של IDIOPATHIC TOE WALKER שהינו בעצם כינוי למי שהולך על קצות האצבעות מסיבה שאיננה ידועה. הטיפול השמרני כולל המתנה (שכן עם הגיל והעלייה במשקל יש למצב נטייה להשתפר) ןפיזיותרפיה לשם מתיחת השריר וגיד אכילס. אם המצב ממשיך וגורם להפרעה כלשהיא ניתן בעזרת ניתוח להאריך את גיד אכילס ובכך לפתור את הבעייה. כאשר הבעייה הינה חד צדדית צריך לשלול בכל זאת בעייה במערכת העצבים, הבדל מסיבה כלשהיא באורך הגפיים, קיצור גיד אכילס ועוד. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים