הטיה חיצונית של הרגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/04/2001 | 00:46 | מאת: לירון

בת 12.5 עם הטייה חיצונית של הרגליים. בבדיקת האורטופד: סיבוב חיצוני 110 מעלות, סיבוב פנימי 10 מעלות. האם הדבר מהווה אינדיקציה לניתוח (אוסטיאוטומיה?) ?

24/04/2001 | 18:54 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום לירון, האינדיקציה לניתוח הינה יותר מורכבת מאשר טווחי התנועה של הירכיים שצויינו בפנייתך. הטווחים האלו אכן מלמדים שעצם הירך "מסובבת" כלפי חוץ דבר היכול להתבטא בהטייה חיצונית של כפות הרגליים. בילדה בריאה בת 12.5 יש להתייחס גם לגורמים נוספים כגון הסיבה לסיבוב, הופעת כאבים או מגבלה תיפקודית, האם פרקי הירכיים תקינים, מהו מצב הברכיים והשוקיים ולבסוף גם להיבט הקוסמטי. כמובן שאם הסיבה לניתוח הינה קוסמטית יש לקחת בחשבון שבמקום הסיבוב החיצוני תהינה צלקות ניתוחיות. האוסטאוטומיה (חיתוך העצם וחיבורה מחדש בעמדה טובה יותר) איננה ניתוח מסובך אך ככל ניתוח בכל זאת קיימים סיכונים ומהלך ההחלמה לאחריה איננו קצר. מקווה שמידע זה יאפשר לך להבין את השיקולים לניתוח ואולי לקבל מידע מלא מרופאך לפני הניתוח. בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים