אגודל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/08/2004 | 11:59 | מאת: שרון

בני בן 11 חודשים בטיפת חלב הרופאה שמה לב שבני לא משתמש באגודל שמאל כאשר הוא תופס חרוז לדוגמה וביד הימינית כן . כאשר הוא מוחא כפיים הוא מפסק את כל האצבעות אבל כשהוא אמור לתפוס פריטים קטנים הוא משתמש בארבע אצבעות ללא האגודל , אך לא תמיד . הרופאה בקשה שניגש לאורטופד ילדים האם זו בעיה ? , או שאם הגדילה העניין יסתדר .

02/08/2004 | 17:09 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

התשובה לשאלתך ניתנה על ידי הרופאה . במילים אחרות בכדי להבין אם יש בעיה או לא צריך שהילד יבדק על ידי משהו שמבין משהוא בתפתחות המוטורית .בעקרון אוכל רק לצין שבגיל המדובר אי אפשר לקרוא לזה בעיה שכן זה בדיוק הגיל שבו מתחילה להסתמן העדפה של יד אחת על השניה ויכול מאד להיות שמה שאת מתארת אינו אלא סימן לכך שילדך יהיה ימני

מנהל פורום אורתופדיית ילדים