הושבת תינוקת בת 3 וחצי חודשים.

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

29/07/2004 | 22:01 | מאת: גלי

ביתי בת ה-3 וחצי חודשים מסרבת לשכב בעגלה וייעצו לי להרים את גב העגלה למצב של ישיבה כדי שתתבונן סביב וכך תסכים לשכב בעגלה (כמו בסלקל). לי באופן אישי לא נראה שנכון להושיב אותה בטרם היא מתיישבת לבד, האם אני צודקת ? האם בהושבה בטרם עת לא מופעל לחץ על עצם הזנב או על חוליות עמוד השדרה ? ועוד שאלה-בשל סירובה לעגלה, אני נושאת אותה במינשא, לרוב בתנוחת עירסול. האם מותר לשאת אותה בתנוחת בטן לבטן או גב לבטן כשפניה פונים החוצה או שמא גם אז מופעל לחץ לא רצוי על איזורים שונים. תודה מראש על התשובה.

29/07/2004 | 22:07 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כל תנוחה שבה הרגליים מפושקות היא בסדר ואן חשש לעומס על עמוד השדרה . אין גםחשש לעומס כזה כשהילד במצב של ישיבה כשהגוו נטוי אלכסונית אחורה והוא נתמך. במצב זה עובר העומס על המשענת.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים