טונוס קשה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

20/07/2004 | 17:03 | מאת: אנה

לד"ר לב שלום! בני בן 8 חודשים. מרים ראש ומיישר ידיים, מתהפך לכל כיוון מבטן לגב ולהיפך, מחייך וצוחק בכל רם, כשמשיבים אותו יושב יציב, וכשמעמידים אותו, עומד יציב וישר עם תמיכה. התינוק עדיין לא זוחל לשום כיוון ואיננו מתיישב בכוחות עצמו. בבדיקה אצל רופא מטפל נאמר לנו כי לפעמים יש הרגשה של טונוס קשה באזור הגפיים התחתונות. הוא לא רואה עדיין איחור בהתפתחות. אם בעוד מספר שבועות לא תהיה התקדמות, יפנה אותנו להתפתחות הילד ולנוירולוג. האם ישנה כאן בעיה? האם כדאי לפנות לרופא מומחה? אודה על תשובתך!

25/07/2004 | 23:55 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

בגדול נראה שבנך מתפתח יפה והעובדה שאספקט אחד של התפתחות אינו מתאים לשבלונה אין לה חשיבות. עם זאת הרופא שלך מראה הגינות באומרו שמע - איני בטו ח אז אולי כדאי שעוד מישהו יראה אותו . אז אולי כדאי.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים