אורטופדיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/04/2001 | 12:25 | מאת: "קשר"- מרכז מידע ייעוץ והכוונה

הורים לתינוקת בת חודשיים שנולדה ללא כף יד מעוניינים לדעת אילו טיפולים ניתן להציע לילדה לטווח הקרוב ולטווח הרחוק.

25/04/2001 | 16:51 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום רב, מגוון הטיפולים האפשריים הינו גדול. ההחלטה העיקרית הינה בשלב ראשון האם הילד מועמד לטיפול ניתוחי או לטיפול שמרני. ההחלטה מתבססת אל החלק החסר, תיפקוד הגפה הקיימת ורצון המשפחה. הטיפול השמרני מתבסס על פרוטזות. בשלב ראשון הילד מקבל פרוטזה שדומה בצורתה ליד התינוק ומטרתה הינה שהתינוק יזהה את היד כאיבר שלו. בהמשך, ניתן להתאים פרוטזות פונקציונאליות אשר מסוגלות במידה מסויימת לחקות פעולות של כף היד (באמצעות רצועות המחוברות לכתף ומניעות את הפרוטזה על פי תנועות הכתף השונות או באמצעות הפעלה על ידי גרוי חשמלי-עצבי משרירי הזרוע והאמה לדוגמא). הטיפולים הניתוחיים האפשריים כוללים העברת אצבעות או בהונות לגדם או שינוי צורת קצה הגדם. חלק מניתוחים אלו צריכים להיות מבוצעים בגיל מוקדם יחסית (סביב גיל שנה) על מנת לאפשר לחלק המועבר להמשיך לגדול. חשוב לציין שילדים אלו יכולים לתפקד בצורה טובה גם בילדותם וגם בהמשך כבוגרים. שמחתי לספק מידע כללי על הנושא. ברור שבעייה כה מורכבת צריכה להיות מטופלת בהקדם ובאופן רציף על ידי רופא מומחה לנושא. בברכה, ד"ר רון למדן.

19/12/2001 | 17:54 | מאת: רון

לביתי בת החודש נמצא בבדיקת אולטרסאונד תנועה לקויה של פרק הירך והגבלה בתנועה של פרק הירך בשתי הרגליים. שאלתי היא: האם הדבר יכול לגרום לנכות בבגרות?במידה וטיפול ברצועות לא עוזר האם יש לבצע ניתוח?כיצד נגרמת הגבלה זו ההשלכות החמורות ביותר שיכולות להיות?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים