עקמת בגב , רגלי 0

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/07/2004 | 09:11 | מאת: מיכל

בני בן שבע, בשנה האחרונה שמתי לב כי כל היציבה שלו לא טובה. כאשר הוא עומד נוצרת לו קשת גדולה בגב ובטן בולטת כלפי חוץ. בנוסף רגליו קיבלו צורת 0 . כשהיפנתי את תשומת ליבו של רופא הילדים הוא טען שמתחילה לו עקמת בגב ותרופה היא שחיה. לגבי הרגלים הוא טען שזה תוצאה של מישחק כדור-רגל. מה שלא נשמע לי כ"כ הגיוני, למרות שבני אוהב מאוד כדור רגל.לצין שלי יש רגלי 0 ומשום כך הילד נלקח בילדותו פעמים לאורתופד שיבדוק את הליכתו אולם לא נמצא כל פגם. אני מאוד מוטרדת ולחוצה האם עלי לקחתו לאורתופד. האם עלי לעורר בעיה לילד. כיצד עלי לנהוג?

16/07/2004 | 19:26 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

עקמת אצל בן זכר בגיל 7 היא דבר נדיר מאד אבל לא בלתי אפשרי. שחיה לא עוזרת וזו אינה עצה טובה. כדורגל אינו גורם לרגלי O. מסקנה - כן פני לאורתופד.

17/07/2004 | 20:32 | מאת: מיכל

תודה רבה על התשובה. עד שאקבל תור לאורתופד האם תוכל לעזור לי להבין מדוע יש שינוי בצורת הרגלים . מה גורם לרגלים להתעוות לצורת 0. איני רוצה לגרום לבני להתעסק בנושא הדבר גרם לי לצרות גדולות. תודה רבה על העזרה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים