תינוקת בת 7 ח' עושה "מתיחות"

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/07/2004 | 10:26 | מאת: יהודה אביצור

אני אבא לשירה בת 7 ח' ילדה בריאה בד"כ שנולדה בלידה רגילה לחלוטין. מזה כ- 3 חודשים שירה משלבת רגליים ונמתחת עם הידיים כלפי מעלה ונראה על פניה כאילו היא סובלת מזה, אם מנסים להפריד לה את הרגליים או "להפריע" לה היא מתחילה לבכות. היא "נמתחת" הרבה בעיקר לפני השינה או כאשר היא מגלה סימני עייפות היא נמתחת עד שהיא נרדמת, הנושא מדאיג אותנו, רופאת ילדים איבחנה אצלה "טונוס גבוה" ושלחה אותנו לפיזיוטרפיסטית התפתחותית וזו אמרה שהיא מפותחת יפה מאוד ואין צורך לטפל בזה ושהמתיחות הן לא תוצאה או סיבה של הטונוס הגבוה. אני פונה אליך למרות שאיני יודע בוודאות אם הנושא הוא אורטופדי אבל אשמח לקבל את עצתך, בהסתמך על נסיונך.

15/07/2004 | 21:53 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אתה צודק כמובן שאין כאן בעיה של מערכת השלד והשרייר אלא בעיה התנהגותית שסיבתה לא ידועה ( עדיין ) . הכתובת הטבעית היא רופא ילדים ו/או נורולוג ילדים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים