קיעור הגב

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/07/2004 | 11:32 | מאת: יעלה

בני בן חמישה חודשים, ומגיל 3 חודשים בערך הוא התחיל לקער את הגב כמעט בכל מצב. הוא, למשל, שוכב על השטיח, מקער את הגב (כמו גשר) ודוחף את עצמו כך. הוא עושה זאת גם בכסא הרכב, בעגלה וכו'. האם זה בסדר? האם זה עלול להעיד על משהו לא תקין בגב? כשהוא בכסא הרכב הוא נכנס לפעמים להתקפי בכי היסטריים (שאינם נובעים מחום / קור / גזים וכו'. ברגע שאני מרימה אותו הוא נרגע) ושוב מקשת את הגב. האם יתכן שהכסא לא נוח לו (אני משתמשת בכסא של נניה)? תודה

15/07/2004 | 21:33 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

סימפטום בודד או אופן התנהגות ספציפי אין לו משמעות ללא הקונטקס הכללי. במידה שהילד מתפתח באופן נורמלי ואין לו בעיות רפואיות נוספות סביר להניח שאין בדברים שהבאת סיבה לדאגה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים