כפות רגליים פונות פנימה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/07/2004 | 18:10 | מאת: נטלי

לדוקטור שלום ! בני בן שנתיים והוא מפותח היטב מבחינה מוטורית : הולך,רץ וקופץ ,אך תוך כדי הליכה כפות רגליו פונות פנימה ולעתים זה מכשיל אותו והוא נופל.יש לציין שבגיל שלושה חודשים אובחן אצלו metatarsus varus והוא טופל בעזרת הסדים זמן ממושך.האם יש מקום לדאגה?האם זה דורש התערבות דחופה ? תודה מראש,נטלי

12/07/2004 | 22:04 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

בשום אופן לא התערבות דחופה וקרוב לודאי שום התערבות. במרבית הגדולה של המקרים מתרחש תהליך ספונטני של תיקון המצב עד גיל 7-8.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים