צליעה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/07/2004 | 09:12 | מאת: מיכל

שלום רב, בערך לפני חודש, פניתי לפורום, משום שבתי בת ה-3.8 צולעת ברגל שמאל. מאז ביקרנו כבר פעמים אצל אורטופד ילדים, שעשה לה צילום רנטגן בלבד,ואמר כי יתכן מאוד, שהבעיה אינה כה גדולה, וכי אולי יש בעיה קטנה בזרימה של הדם (מהירך), לטענתו משהו שכיח. לאחר הביקור הראשון, השתפרה מעט הצליעה, והיו אף יומיים שלושה, ללא צליעה כלל. בתחילת השבוע ביקרנו שוב אצל האורטופד (למעקב), כאשר הילדה צלעה, צליעה קלה. לפני יומיים, חלה שוב החמרה בצליעה, והצליעה נעשתה חמורה יותר. שוב לטענת הרופא הבעיה שכיחה והיא אמורה לעבור מעצמה. אציין כי בתחילה הילדה לא התלוננה על כל כאב, אך ביומיים האחרונים, היא בוכה שכואבת לה הרגל, אינני יודעת אם באמת כואב לה או שהיא רק מנצלת את העובדה שהיא צולעת בכדי שירימו אותה כשלא מתחשק לה ללכת (אני נוטה להאמין שכואב לה). מה עלינו לעשות? האם יש להסתפק בצילום רנטגן של האגן בלבד? או שיש צורך באבחנות נוספות? האם לפי דעתך האבחנה של הרופא באשר לנימי הדם הדקים שלא מאפשרים זרימה תקינה של הדם הגיונית? אנא עזור לנו, אנחנו כבר ממש דואגים לה. תודה מיכל

06/07/2004 | 21:14 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הבדיקה הראשונה שי שלעשותה במקרה לש צליעה פתאומית אצל ילד היא בדיקת אולטרהסאונד של המפרק לברר אםיש הצטברות נוזל במפרק. צילום רנטגן הוא חשוב הרבה פחות . תאוריית הנימים הדקים היא יצירתית ומהווה נסיון נחמד וטב לב מצידו של הרופא להעביר לכם את המסר שהוא לא יכול לדעת בדיוק בשלב זה מה הבעיה ושהוא חושש שמדובר בפגיעה בכלי הדם שעשויה להביא לנמק של עצם ראש הירך. הבעיה שאם אמנם זה מה שקורה ידרשו מספר חודשים עד שניתן יהיה להוכיח זאת בבדיקות בדיקת מ.ר.י יכול ה להיות לעזר רב מבחינה זאת הבעיה שהיא דורשת הרדמה כללית כשמדובר בילד בגילו של בנכם. בדיקה נוספת שעשויה לעזור היא מיפוי עצמות

07/07/2004 | 08:10 | מאת: מיכל

תודה רבה לך, לבנתיים חלו התרחשויות נוספות, הצליעה החמירה ופנינו שוב לרופא וביקשנו ממנו לצלם את כף הרגל (שממנה לפי דעתנו נובעת הצליעה),ואכן שם נמצא ממצא בעצם ה-III, אך גם ממצא זה לא ברור דיו! רואים התרחשות כלשהי שקורת בעצם, אך עדין לא ניתנה אבחנה. פנינו לחוות דעת נוספת, אצל פרופ' בהדסה, שלפי הצילומים, ביטל את האפשרות של משהו שנובע מהירך, ואימת את הממצא בכף הרגל, הוא שלח אותנו כעת לבדיקת מיפוי עצמות, אולם עדין, גם הוא לא יכול היה לתת לנו אבחנה מדויקת. מה אומר מצב ממש מלחיץ. האם יתכן שהילדה נחבלה באופן כלשהו (מבלי לשים לב) ונוצר סדק כלשהו, שיחלים מעצמו בבוא העת, או שאבחנה כנ'ל אפשר היה לקבל באופן חד משמעי מהצילום. יש לך השערות כלשהן? מאוד מודים לך על העזרה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים