בעיית צואר?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/08/2001 | 10:10 | מאת: טליה

בני בן שלושה חודשים ויש לו נטיה להסתכל אחורה כל הזמן, מאד קשה לו להסתכל קדימה ונראה לנו שזה נובע מקושי בעורף, הרבה יותר נוח לו אחורה מאשר קדימה, מה עושים? תודה

23/08/2001 | 22:54 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום טליה, ילד בן שלושה חדשים לרוב איננו מסוגל לשבת או לעמוד ובשכיבה די קשה להסתכל אחורנית כך שאיננימבין בדיוק למה כוונתך. אני מניח שהילד מסתכל לצדדים או לצד אחד כל הזמן. אם הוא מטה את ראשו כל הזמן לאותו צד הרי שייתכן שהוא סובל מטורטיקוליס. זהו מצב בו קיים קיצור של שרירי הצואר בצד אחד וכתוצאה מכך הגבלה בסיבוב הצואר. בכל מקרה מומלץ שהילד ייבדק על ידי אורתופד אשר יכול להמליץ על הטיפול הנכון - בגיל זה לרוב פיזיותרפיה. יותר נדיר אך בהחלט ייתכן שקיימת בעייה גרמית בצואר. זהו גיל מוקדם אולם אם החשד יהיה מבוסס ייתכן ויהיה צורך בצילומי רנטגן. בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים