מרכז גדילה בשיער

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/08/2001 | 14:09 | מאת: Gali

שלום רב. לא הייתי בטוחה לאיזה פורום להפנות את השאלה , אז בחרתי בנוכחי, אם אפשר להפנותי לפורום המתאים במידת הצורך.אני סטודנטית לריפוי בעיסוק. שאלתי הנה- יש לי ילד בן 6 ממוצא ערבי, שמטופל בריפוי בעיסוק , אשר ניראים שני מרכזי גדילה בשערו. מלבד זאת הוא נוהג להשתמש לכל פעולה בשתי ידיו באותה תדירות, לאותם שימושים. האם יש קשר בין הדברים? ומהי תופעת ריבויי מרכזי הגדילה? אשמח לתשובה גלי

23/08/2001 | 23:06 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום גלי, מצטער אך אינני מכיר כל קשר בין מרכזי הגדילה של שערות הראש לבין תבנית השימוש בידיים. אם תקבלי תשובה מעניינת נישמח לקוראה. מדוע הילד מטופל בריפוי בעיסוק? האם ייתכן שהוא משתמש בשתי הידיים בשל בעיית חולשה או בקואורדינציה? בברכה, ד"ר רון למדן.

23/08/2001 | 23:25 | מאת: gali

ד"ר למדן שלום הקשר בין מרכזי הגדילה לשימוש בידיים לא חשוב לי- ציינתי אותו כדרך אגב... מה שרציתי לדעת זה לגבי התופעה של 2 מרכזי הגדילה. האם זה שכיח? האם זה מוכר? האם זה אומר משהו? אשמח לתשובה בנוגע לכך. בהמשך לשאלתך-הילד מטופל בריפוי בעיסוק לשם הכנה לכיתה א'- נמצא שאינו אוחז כראוי עיפרון, משתמש ב2 ידיו, לא חוצה קו אמצע ועוד. תודה גלי

מנהל פורום אורתופדיית ילדים