עזרה בקשר לגובה בבקשה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/08/2001 | 18:53 | מאת: חן פ

הי אני בן13 וחצי שמעתי שיש בדיקות לקביעת הגובה הסופי בקירוב וכמה עוד נישאר לגבוהה זה נכון ?? ואם כן לאילו רופאים לפנות ?? מהם אחוזי הדייקונות של זה ??? תודה

17/08/2001 | 23:54 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום חן אכן קיימות שיטות להערכת הגובה בסוף הגדילה. השיטות הללו מבוססות על צילום רנטגן של שורש כף היד והשוואת מידת הבגרות של מערכת השלד לגיל הכרונולוגי (או בשפה פשוטה - לגיל הילד). על פי הממצאים ניתן להעריך כמה זמן נשאר לילד לגדול ואת הגובה בסוף הגדילה. מרווח הטעות של השיטה קטן ככל שקרבים לסוף הגדילה ולכן בגיל 13 וחצי כבר ניתן להעריך בקירוב טוב. כל אורתופד ילדים יוכל לבצע זאת - אם קיימת הצדקה לצילום הרנטגן של כף היד. אנו נוטים לבצע זאת במקרים בהם קיימת חריגה גדולה מהממוצע ולרוב בגיל יותר מוקדם אז ניתן עדיין לטפל במקרים מסויימים. בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים