נעליים ראשונות - מתי?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

20/05/2004 | 15:49 | מאת: אוסנת

בני בן שנה בדיוק- אינו הולך עדיין לבדו- הוא נשען על רהיטים זוחל מהר על 6 . ברצוני לדעת מתי אני אמורה לקנות לו נעליים ראשונות מה שנקרא - צעד ראשון. האם נכונה הסברה כי עדיף שילך ללא נעליים כמה שיותר זמן גם כאשר מתחיל כבר ללכת? האם נעל בד רכה עם משטח מונע החלקה הינה בריאה לכף רגלו למרות שלא אוחזת אותה כמו שצריך ועיתים מתקפל ומפריעה להליכתו? אודה על תשובתך יום נעים אוסנת

22/05/2004 | 13:03 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אכן עדיף להיות יחף. בכל זאת עלינולהגן עלכף הרגל של התינוק ולכן הוא ייזדקק לנעליים כשיתחיל ללכת מחוץ לבית ובודאי כשיתחיל להתרוצץ לכל כוון . הנעל-כדאי שתהיה מה שפחות מורגשת.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים