רפלקס עמידה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/05/2004 | 11:05 | מאת: גליה

יש לי ילדה בת 8.5 חודשים. היא זוחלת על הבטו, בעיקר אחורה, מתיישבת ויושבת בצורה יפה מאוד. כמו כן בימים האחרונים היא התחילה לעמוד על שש. במשפחתון אמרו לי שנראה להם שיש לה בעיה, כי כשמנסים להעמיד אותה, היא מפחדת ומרימה את הרגליים למעלה, ומקפלת את כפות הרגליים. רופאת המשפחה אמרה לי שהכל נראה בסדר, אך שבעוד חודש אפנה לרופא שמומחה להתפתחות הילד בכדי שהוא יאמר לי. קבעתי כבר תור לאורטופד, אך רציתי לדעת האם יש מה לדאוג?

12/05/2004 | 21:26 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

בדרך כלל אפשר לומר כי אם אבני הדרך ההתפתחותיים עד נקודה מסויימת היו נורמליות סביר להניח שההתפתחות תמשיך להיות נורמלית כל עוד לא חלה הילד במחלה קשה כלשהיא.

13/05/2004 | 13:32 | מאת: גליה

המון תודה על תשובתך. בכל זאת אלך לבדיקה אורטופדית, אך לפחות עד הבדיקה, מאוד נרגעתי. גליה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים