פגים וטונוס שרירים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/05/2004 | 03:55 | מאת: אפרת

שלום רב,אני אם לתאומים בני 3- אשר נולדו בשבוע 26 להריון. בני סובל מטונוס שרירים מוגבר מאוד ואילו בתי סובלת מהיפוטוניה, באופן כללי הם מתפקדים די בסדר אולם לכל אחד קושי בדברים אחרים,כגון:בני אינו נוטה לשבת אלא לשכב-על השטיח בעת משחק בתי גמישה מאוד אולם קשה לה להחזיק כוס מיים מלאה, קשה לה גם מלאכת הגזירה האם ישנו טיפול רפואי לכך? לאחרונה שמעתי על רעלן מסויים שמזריקים ע"מ לשחרר את מתח השרירים -לדוגמא ביידים מאחר ובדר"כ ילדים אלה מתגלים כלקויי למידה מאחר והם קופצים אגרופים ואינם מפתחים מוטוריקה עדינה וגסה אשמח לתגובתך תודה מראש

10/05/2004 | 17:15 | מאת: מיכל ג'

אפרת גם אני אמא לתאומים בן ובת בני 4 וחצי שנולדו בשבוע 28 להריון ואצלי הבן סובל מטונוס בצד השמאלי של הגוף הזריקות שאת מדברת עליהם נקראים בשם בוטוקס ולרוב מזריקים אותם ברגלים בודדים הרופאים שמתעסקים אם הזרקה לידים מאחר וזה מסובך יותר מהרגלים נגנבה לאוזניי שמועה שהרופאה שהיתה מעורבת בפרשית רמדיה מתעסקת אם בוטוקס לידיים בטונוס מטפלים עי פיזיוטרפיה וריפוי בעיסוק שחיה טיפולית רכיבה טיפולית וכו בהיפוטוניה גם כן מטפלים בפיזיוטרפיה רצוי לציין שהבוטוקס לא מתאים לכולם ולא בכל המקרים של טונוס משתמשים בהם אשמח לשמוע דברים נוספים וכמובן שאשמח לענות לך על שאלות נוספות

12/05/2004 | 21:24 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לעניין ביתך הגמישה י שלכך טיפול שעיקרו פיסיותרפיה וריפוי בעיסוק אשר לזריקות ה"בוטוקס" אלו רוכשות מקום נכבד בטיפולים שונים החל משחרור שרירים אצל ילדי שיתוק מוחין ועד להעלמת קמטים. עיקר הנסיון הוא בהזרקה לגפים תחתונים אך עקרונית אין מניעה להזריק לידיים.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים