מנשא לתינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/05/2004 | 12:46 | מאת: אירוס

שלום, יש לי מנשא בו התינוקת (בת חודשיים)במנח אנכי שאיתו גם השתמשתי עם ביתי הגדולה. מאוד נוח לי ואני משתמשת בו הרבה. לאחרונה לאור הערות מהסביבה וקריאה בפורומים (לא ייעוץ רפואי) עלו לי מספר שאלות: א. האם יש הגבלת זמן של שמוש במנשא לאורך היממה? והאם יש גיל מסויים בו מותר להתחיל להשתמש במנשא? ב. האם בשל הפיסוק ברגלי התינוק יכולות להיווצר בעיות בפרקי הירך? ג. האם יש נזק לחוליות ע"ש של התנוק? (קראתי תשובה של כירופרקט באחד הפורומים שכתב שיכולה להיווצר בעיה של החלקת חוליות במצב אנכי של התינוק) מודה על תשובתך, אירוס

06/05/2004 | 17:25 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כל עוד התינוק נתמך לכל אורך גופו וצמו דאליך אין שום מגבלה על נשיאתו במנשא אנכי . אין שום סכנה בהחלקת חוליות . פישוק מפרקי הירכיי הנו התנוחה המומלצת לתינוקות ולמעשה מהווה שיטת טיפול בילדם שיש להם התפתחות לא תקינה של מפרקי הירכיים. אשר לפיסוק -כדאי אולי להמתין עד שידע לכתוב.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים