הליכה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/05/2004 | 21:52 | מאת: גאולה

שלום רב,בני בן 10 שנים. לאחרונה הבחנתי כי הוא הולך כשגבו כפוף לפנים. ברצוני לציין כי בילדותו אובחן ע"י אורטופד כבעל כפות רגליים הפונות אחת אל מול השנייה וטיפלנו בכך ע"י סנדלים הפוכות לפי עצת האורטופד. פניתי לאורטופד בנושא ההליכה , הוא בדק וטען כי אין מה לחשוש. עמוד השידרה ישר וזוהי צורת ההליכה. שאלותי הן:1. האם צורת ההליכה היא בשל כובד משקל הרב של התיק אותו הוא נושא לביה"ס? 2.האם יש מה לעשות על מנת לשפר את צורת ההליכה?

02/05/2004 | 23:25 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

בכדי לנתח את היציבה של בנך יש לבדוק אותו מכפות הרגליים ומעלה. לעיתים קרובות מוצאם ילדים ההולכים עם גוו נטוי לפנים שיש להם קיצור של שרירי קיבורת השוק מה שמקשה עליהם לבצע את העברת משקל הגוף קדימה לצורך התחלת הליכה הפתרון שהם מוצאם הוא הטיית הגוו קדימה. יש גם לבדוק אם אין לו קיצורי שרירים סביב מפרק היר שגם הם יכולים לגרור הטיית גוו קדימה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים