בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/04/2004 | 21:33 | מאת: אפרת

בני בן 3 חודשים ובקושי מרים את ראשו כיוון שהוא לא אוהב להיות על הבטן למרות כל נסיונות השכנוע להיות על הבטן(משחקים, שירים וכו') האם צריך לתת לו ליילל במשך מס' דקות על מנת שיתחזק או האם יש דרך אחרת לחזק את שרירי העורף והכתפיים?

29/04/2004 | 20:55 | מאת: שמשון - פיזיותרפיסט

שרירי העורף והכתפיים מתחזקים ע"י נשיאת משקל על אמות, בגיל הזה, ולכן "צריך" להיות על הבטן. אם הוא כבר פיתח "רגישות" לתנוחה אפשר להגיע אליה בסבלנות משכיבה על הצד עם עידוד למשחק / מעקב עיניים.

30/04/2004 | 17:50 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין שום צורך לעשות מעשה בכדי לחזק את שרירי הצואר ואין מקום להתעלל בילד ולתת לו לילל. ההתפתחות המוטורית של ילדים מתוכנתת עלידי הטבע וא הם היו באים לעולם עם "הוראות שימוש להורים " היה כתוב שם בגדול -אל תתערבו.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים