הליכה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/04/2004 | 12:39 | מאת: גילה

ילד בן שנה וארבעה חודשים אינו הולך ואינו עומד לבד. הולך כשהוא נשען על רהיטים. אולי כדאי לספר שהוא זוחל מאד מהר וטוב על 6. מה לעשות? באיזה גיל זה כבר מדאיג?

29/04/2004 | 01:29 | מאת: שמשון - פיזיותרפיסט

טווח התפתחות נורמלית של הליכה הוא בין 9 ל - 18 ח'. אם התינוק פעיל, מתנייד באופן עצמאי (זוחל על שש) מתיישב ויושב באופן עצמי ומשחק באופן המתאים לגילו אין סיבה לדאגה, ואין לזרז אותו להליכה ע"י הליכון וכו'.

29/04/2004 | 10:11 | מאת: גילה

תודה - אבל עוד שאלת הבהרה: אחת מכפות הרגל שלו כולה נוטה פנימה (כלומר, לא שהאצבעות נכנסות פנימה לעומת העקב, אלא כל הרגל כאילו לא יציבה על הרצפה כי היא נוטה פנימה). האם זאת הבעיה אולי? שוב תודה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים