BOWLEGGED

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/04/2004 | 10:21 | מאת: קרן\ גלית

דר' שלום אנו גרים בלוס אנג'לס ויש לי בעיה עם ילדי הילד בן שנה וחצי הולך , יש לו קשת ברגליים וכפות רגליו מופנות פנימה כך שהוא נופל הרבה לקחתי אותו לרופאים אך שני רופאים אמרו שזה יסתדר מעצמו , נורא קשה לי להבין את הרופאים ולהתמודד פה עם המערכת לקחתי את בני למיון כשהם אמרו שלא ניתן לטפל בילד במיון כי זה לא דבר דחוף אך האחות בדקה את הילד ואמרה שיש לו משהו תורשתי שניקרא BOWLEGGED ושצריך לעשות גבס אך היא לא מוסמכת , אני עובדת עצות מה עושים? האם אתה מכיר את הדיאגנוזה הזו והאם תוכל לומר לי מהי? ואיך מטפלים? אני אודה לך מאוד אם תיתן לי חוות דעת למרות הפרטים המועטים. ואם יש רופא כלשהו ישראלי שאתה מכיר ו-או יודע שנמצא כאן בלוס אנג'לס אודה לך על עזרתך גלית

15/04/2004 | 21:40 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

BOW-LEG בעברית רגליים או ברכיים עקולות (רגלי O) בגיל שנה ווחצי זה ממצא שכיח ובדרך כלל אינו חולני. ההבדל בין חולני ללא חולני הוא במידת העקמומיות ובעצם הקשותה. חדר מיון הוא המקום האחרון אליו צריך להגיע עם בעיה זאת ובאמת במרבית המקרים לא צריך לטפל . כשצריך לטפל,לא משתמשים בגבס ולכן שכח את דברי האחות שציינת. במקרים קשים מטפלים באמצעות סדים מיוחדים ובניתוח.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים