גדילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/04/2004 | 21:06 | מאת: אילנית

בני בן השנה וחמישה חודש שוקל 6800 גובה 70 הוא מעט עומד לבד ועושה 2 צעדים ונופל בבום ככה שאין לו שליטה מלאה לעומת זאת הוא הולך חופשי בבימבה. השאלה האם בנתונים אלה הוא יכול ללכת. הוא מטופל אצל יועצים לבדיקה מדוע הוא לא גודל. איך האם בנתונים אלה לא נורמלים הוא יכול ללכת. מבחינה מוטרית הוא מפותח יחסית.

10/04/2004 | 17:00 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

בנך אמנם קטן לגילו באופן מובהק אך אין זה אומר שהפיגור בגדילה של השלד משפיע גם על התפתחות מערכת העצבים. הרוב הגדול של "קצרי הקומה" הנם בעלי בתפתחות נורמלית של מערכת העצבים כולל מוטורית תחושתית,מנטלית רגשית וקוגניטיבית .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים