התבגרות ילדים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/04/2004 | 11:29 | מאת: יוסי

שלום רב ביתי בת 14.5 גובהה 182 סמ'. לאחרונה שמנו לב שקיימת חוסר סימטריה בין צד ימין לצד שמאל של הגוף. צד שמאל נראה פחות מפותח מימין.שד שמאל קטן וגבוה יותר,ומותן שמאל פחות מעוגלת. שאלתנו האם הדבר נורמלי ויפתר בעתיד, ו/או לאיזה רופא עלינו לפנות. בתודה יוסי

06/04/2004 | 14:34 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

חוסר סימטריה של הגוף הוא הכלל ולא יוצא מן הכלל. יש מצב שנקרא המיהיפרטרופיה שבויש התפתחות יתר של מחצית מן הגוף . חשיבותו העיקרית היא שהוא מלווה בהבדל באורך רגליים ובמידה והבדל זה שמשמעותי יש לנקוט בצעדים להשוואת אורך. בילדים צעירים יותר יש למצב חשיבות נוספת והיא היותו קשור לגידול ליד הכליה. כאמור זה תופס אצל ילדים הרבה יותר צעירים.

06/04/2004 | 21:11 | מאת: יוסי

תודה רבה על התשובה המהירה. אורך הרגלים ומידתם זהים. האם המצב הזה יפתר? ומתי? ולמרות שזה הכלל האם אנו צריכים ללכת לרופא ולאיזה ,אורטופד ,נשים וכו'. בתודה יוסי

מנהל פורום אורתופדיית ילדים