יציבה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/04/2004 | 22:34 | מאת: איריס

שלום, לבתי בת ה- 13 יש אי-סמטריה של השכמות מגיל צעיר. נהגנו להיות אתה במעקב אצל אורטופד שבכל שנה בדק ואמר להמשיך לעקוב למקרה של התפתחות סקוליוזיס. תודה לא-ל אין לה סקוליוזיס אבל הבעיה הזו שי אי-סמטריה בולטת ולאחרונה (היא קבלה מחזור לפני שנה וחצי ותפסה גם גובה) התחילה לסבול מכאבים בגב בזמן ריצה ומכאבים ברגליים (יש לה פלטפוס.. קשור?) באזור השוק מאחורה. אני מבקשת לציין שהיא אוהבת מאד ספורט והכאבים הם לא ענין של 'פינוק' או משהו. האם תוכל לייעץ לי מה לעשות? אני חוששת לא רק מן ההיבט האסתטי אלא גם מן הענין הזה של כאבים שצצו פתאום. נדמה לי שגם שאי-הסמיטריה הרבה יותר בולטת. היינו אצל פיזיוטרפיסטית שנתנה תרגילים לחיזוק גב עליון, הילדה מתמידה בכך, אבל לא ניכר שינוי. האם תוכל לייעץ או לכוון אותי בצורה כלשהי? הרבה תודה וחג פסח שמח ובריא - איריס

06/04/2004 | 14:18 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אסימטריה של השכמות הנה תופעה שכיחה ביותר ואין לה חשיבות בריאותית ( בניגוד לקוסמטית ). אשר לכאב שהיא החלה לחוש במקומות שונים ובכן הסיבה השכיחה ביותרלכאב גב תחתון בקרב ספורטאי צעירים היא דבר שנקרא ספונדילוליזיס. האיבחון נעשה על ידי צילום של ע"ש המתני ב 4 כוונים. הכאב בקיבורות השוקיים יכול להגרם כתוצאה מקיצור של שרירי קיבורת השוק שמצאו עצמם קצרים על העצמות שהתארכו באופן מהיר. הפתתרון לכך הנו תרגול של מתיחות .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים