מגבלת פיסוק אצל פעוט בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

30/03/2004 | 18:46 | מאת: אופיר

שלום רב, בבדיקה לפני כשבוע גילינו אצל בננו, בן 5 חודשים מגבלה בפיסוק מצד שמאל. עלי לציין כי המגבלה לא נצפתה ב- US של גיל 6 שבועות. מומחה אחד המליץ לנו על אישפוז ל - 3 שבועות לצורך מתיחות ולאחריו גבס בשתי הרגליים למשך 3 חודשים נוספים. מומחה אחר המליץ לנו לעשות ניסיון של שימוש ברצועות פבליק למשך 3 חודשים ובמהלך הטיפול לבצע המעקב וההחלטה. האם יש אסכולה נכונה מבין השתיים? האם ניתן לקבל החלמה מלאה בשתי השיטות? בשלב ראשון ומיידי חיברנו התינוק לרצועות ( ביצענו זאת היום) ואנו מתלבטים כיצד לנהוג. מהי המלצתך?

31/03/2004 | 08:57 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

5 חדשים וכבר יודע לפסק . מתי הדוקטורט. אשר לפישוק - אני מבין שנעשתה לו בדיקה כלשהיא שבה נמצא כי יש לו דיספלסיה של מפרק הירך עם חוסר יציבות של המפרק או אף נקיעה או תת נקיעה . אם אמנם כך הוא הדבר התשובה לשאלה תלויה במידת חוסר היציבות, בקלות בה נית ןלהכניס ולהוציא את ראש הירך ממקומו ובמה שנקרא " אזור בטוח" וכמובן ממצאי צילום הרנטגן או בדיקת האולטרהסאונד האחרונה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים