אולטרה- סאונד לתינוק שנולד

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/03/2004 | 17:19 | מאת: מרי

שלום , האם כל תינוק שנולד נשלח בגיל 6 שבועות לאולטרסאונד פירקי ירכיים או רק תינוקות מסויימים ?? האם בה"ח הספציפי ( והרופא המטפל בו שם )אשר בו התינוק נולד מחליט ?? לדוגמא - אני ילדתי באסף הרופא ונשלחתי ל-U.S עבור התינוקות בכל לידה ולידה ( גם בן וגם בת )- וב"ה הכל תקין. כמו כן עוד הרבה יולדות איתן שוחחתי מאסף הרופא - אכן נשלחו גם הן ל-U.S זה. לעומת זאת חברתי ילדה בקפלן ובתל השומר ולא שלחו אותה אף לא פעם אחת !!?? ואף לא הזכירו באוזנה את הבדיקה הנ"ל..... תודה מראש , מרי.

23/03/2004 | 10:57 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין החלטה מחייבת של משרד הבריאות בעניין זה . החברה הישראלית לאורתופדיה פדיאטרית הוציאה מסמך עם המלצות בעניין למשרד הבריאות.עדיין לא התקבלה החלטה. עד שתתקבל החלטה " איש הישר בעיניו יעשה"

מנהל פורום אורתופדיית ילדים