רגל מסובבת???

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/03/2004 | 14:41 | מאת: יסמין

ד"ר שלום, אני אמא לילד בן 5 ו9 חודשים שבילדותו סבל מנפילות חוזרות ונישנות , כשניגשנו לאורטופד ילדים בקופ"ח נאמר לנו שהילד ככל הנראה נולד עם "שוק מסובבת" ויכול להיות לכך שתי סיבות או שלא היה לו מקום ברחם (נולד 4.200 ק"ג בשבוע 41) או שפשוט בזמן הלידה (ניתוח קיסרי) סובבו לו את הרגל? מה שנראה לי מוזר בכל אופן הרופא אמר שאין מה לעשות רק להמתין ועם הזמן זה יעבור, לאחרונה הילד הולך עם מדרסים ממגנטים של חברת "נייקן" , אני מאוד מרוצה אך מצד שני אני חוששת שמה אסור לנו לחכות שהרגל תסתדר לדברי הרופא אומנם יש שיפור הילד פחות נופל והרגל לא מורגש שהיא קצת עקומה בכף רגל , השאלה שלי היא האם לנסות ללכת לרופא נוסף או שמא להמתין?

04/03/2004 | 21:14 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הרעיון שסובבו לילד את הרגל בעת ניתוח קיסרי לקוח מספר הבדיחה והחידוד . נכון הוא שיש מצב של פיתול עצם הירך או פיתול עצם השוק או שניהם. תוצאת הפיתול תהיה שהילד ילך עם כף רגל פונה פנימה או החוצה לפי כוון הפיתול . יש מצב די שכיח בו יש פיתול פנימה של עצםם הירך ופיתול חיצוני של עצם השוק . במקרה זה כף הרגל יכולה לפנות בכוון נורמלי לחלוטין בעת הליכה ורק בבדיקה מכוונת יתגלה הפיתול . לא מטפלי םבפיתול עד גיל 7-8 שכןעד אז מתרחש תהליך של "תיקון " עצמוני . בגיל8 עושם הערכת מצב מחדש וקובעים עמדה לגבי הצורך בטיפול . במידה שמחליטים שיש צורך לטיפול ניתן לעשות זאת רק בניתוח. .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים