כף רגל פונה פנימה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/02/2004 | 09:20 | מאת: עינת

שלום ביתי בת 6 וחצי, כפות הרגלים שלה פונות פנימה (הימנית קצת יותר מהשמאלית), אנחנו בביקורת אצל אורטופד ילדים השבוע היינו בביקורת נוספת ולאחר בדיקה אמר כי מאחר ושעד עכשיו לא היה שינוי סביר כי המצב לא ישתנה. בנוסף הסביר כי יתכנו מס' מצבים: א. המצב ישאר כמות שהוא עד 120 שנה. ב. הרגל תנסה לתקן את הבעיה ע"י סיבוב השוק ולכאורה הרגל תראה ישרה אולם זהו תיקון מדומה אשר יכול לגרום לכאבי ברכיים ממושכים, לדבריו בשלב זה לא יהיה מה לעשות אלא לסבול את הכאבים. לדבריו לא ניתן לחזות אצל מי יקרה התיקון . ג. לבצע בשלב זה ניתוח לתיקון. האם ניתן לקבל פאטים על הניתוח המוצע? האם באמצעות מעקב כל חצי שנה אצל האורטופד ניתן יהיה להבחין בתופעה המתוארת בסעיף ב' ורק אז לנתח ? אנו חוששים מניתוח בשלב זה מבחינתינו זה בבחינת "להכניס ראש בריא למיטה חולה" אודב על התיחסבותך עינת

17/02/2004 | 09:28 | מאת: עינת

שלום בהודעה הקודמת לא ציינתי כי בUS שעשינו בגיל 6 שבועות ובמעקב שלאחר מכן לא היתה כל בעיה, אין בעיה בהליכה או ביציבה אולם כאשר היא לובשת שימלה הדבר בולט.עינת כתב/ה: > > שלום > ביתי בת 6 וחצי, כפות הרגלים שלה פונות פנימה (הימנית קצת יותר > מהשמאלית), אנחנו בביקורת אצל אורטופד ילדים השבוע היינו בביקורת > נוספת ולאחר בדיקה אמר כי מאחר ושעד עכשיו לא היה שינוי סביר כי > המצב לא ישתנה. בנוסף הסביר כי יתכנו מס' מצבים: > א. המצב ישאר כמות שהוא עד 120 שנה. > ב. הרגל תנסה לתקן את הבעיה ע"י סיבוב השוק ולכאורה הרגל תראה > ישרה אולם זהו תיקון מדומה אשר יכול לגרום לכאבי ברכיים ממושכים, > לדבריו בשלב זה לא יהיה מה לעשות אלא לסבול את הכאבים. לדבריו לא > ניתן לחזות אצל מי יקרה התיקון . > ג. לבצע בשלב זה ניתוח לתיקון. > האם ניתן לקבל פאטים על הניתוח המוצע? > האם באמצעות מעקב כל חצי שנה אצל האורטופד ניתן יהיה להבחין > בתופעה המתוארת בסעיף ב' ורק אז לנתח ? אנו חוששים מניתוח בשלב זה > מבחינתינו זה בבחינת "להכניס ראש בריא למיטה חולה" > אודב על התיחסבותך > עינת

21/02/2004 | 22:43 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

העיצוב הסופי של מבנה הגף התחתון נגמר בגיןל 7-8. ולכןה אורתופד צודק למדי אם כי אני חולק עליו לגבי סעיף ב' בגיל המדובר. אני חולק עליו הן לגבי הסיכוי שזה יקרה והן לגבי אפשרויות הטיפול במידה שיהיה כאב ברך. לגבי עצם ההחלטה על ניתוח לתיקון הפיתול הפנימי של עצם הירך לדעתי אם בבדיקת הסיבוב הפנימי בישור של מפרק הירך מידת הסיבוב קטנה מ 90 מעלות אין צורך לנתח.

06/09/2005 | 17:18 | מאת: אורי

לד"ר שלום בתי בת 5, כפות רגליה פונות פנימה (הימנית קצת יותר מהשמאלית אך גם השמאלית פונה מעט פנימה), היא בביקורת מגיל 0 אצל אורטופד ילדים ,השבוע היינו בביקורת נוספת ולאחר בדיקה אמר כי מאחר ועד עכשיו לא היה שינוי, סביר כי המצב לא ישתנה וצריך לבצע ניתוח , הרופא המליץ לחכות עוד חצי שנה ובמידה ואין שינוי אז לבצע ניתוח שבו יחתכו את הרגל ויסובבו ,מאחר ואני אב מודאג הלכתי לרופא נוסף והוא אמר שאין צורך לעשות ניתוח והבעיה תסדר (יש לילדה קצת גמישות ברגלים כלפי חוץ לפי בדיקתו )ולהביא את הילדה לביקורת בגיל 16 ..כן בגיל 16 ,שני רופאים עם שני חוות דעת שונות לחללוטין אני כרגע מבולבל לחלוטין . שני הרופאים שבדקו את בתי אמרו שטיפול ע"י נעלים הפוכות או ברזלים הם טפולים מיושנים והיום לא עושים אותם .לפי דעתי אם בתי הייתה מקבל בגיל צעיר טיפול ע"י נעלים מיוחדות היא לא הייתה מגיע למצב הנוכחי . בהמלצת חבר פניתי ל אורתוטיסט לשמוע חוות דעת ,לאחר בדיקותו הוא אמר שחבל מאוד שהילדה לא טופלה בנעלים מיוחדות מכוון שזה היה פותר את הבעיה וכן ניתן היום להכין מדרסים קשיחים שעשוים לפתור או לעזור לפתרון הבעיה ברוני לציין בנוסף כי הנטיה פנימה היא רק בכף הרגל בלבד הרגלים ישרות לחלוטין ואין סיבוב של הרגל מהירך(לפי בדיקת הרופא ) המצב כרגע הוא שאינני יודע מה לעשות . א. אני חושש מאוד מניתוח ואינני צריך לציין את הסיכונים הצלקות והסבל הרבה לילדה ב.אך מצד שני אינני רוצה לדחות את הניתוח מאחר שזה עלול להיות מאוחר והחלמה תהיה יותר קשה לילדה . ג.האם לפי דעתך ניתן לפתור את הבעיה ע"י מדרסים קשיחים . ד.האם אתה ממליץ לפנות לרופא נוסף לחוות דעת ..מאחר שכל חוות דעת נוספת מוסיפה לבלבול לחוסר החלטיות . אודה על התיחסותך בנידון אורי

מנהל פורום אורתופדיית ילדים