כאבים בקדמת השוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/04/2001 | 14:55 | מאת: נ

בני בן העשר מתלונן זה זמן רב על כאבים בקדמת השוק ברגל ימין כאשר הוא עושה מאמצים. בהתחלה חשבתי כי הוא עושה הצגות בגלל עצלנות, אולם לאחרונה אני כבר לא בטוח. מה זה יכול להיות?

17/04/2001 | 21:39 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום נ. תודה על שאלתך. ראשית, אני חייב לומר לך ולקוראים אחרים שהסיבה שאני כה אוהב לעבוד עם ילדים הינה שרובם אינם "עושים הצגות" ותלונותיהם הינן, במרבית המיקרים אמיתיות - גם אם הסיבות לכאבים אינן "מסוכנות". כאבים בקידמת השוק הקשורים למאמץ יכולים לנבוע מבעיה בכל אחת מהרקמות המצויות באיזור. בשכיחות גבוהה אנו רואים כאבים הקשורים לגדילה, כאבים כתוצאה מדלקות מקומיות סביב השרירים או סביב העצמות וכאבים הקשורים במאמץ יתר. עם זאת, לעיתים הסיבה יכולה להיות יותר משמעותית כמו ציסטות או גידולים בעצם, כאבים המוקרנים לאיזור הברך מהירך וכו'. אם כפי שתיארת הכאב נמשך כבר זמן רב, אני ממליץ על בדיקת אורתופד וקרוב לוודאי על צילום האיזור. אם הצילום תקין ובתלות באבחנה, יהיה ניתן לקבוע אם יש צורך בפיזיותרפיה, שינוי דפוסי הפעילות הגופנית וכו' בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים