עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

04/08/2001 | 10:15 | מאת: רון ריקון

ביתי סובלת מעקמת ולובשת מחוך "בוסטון" , עשוי מפלסטיק קשיח, שמעתי שיש פיתוח אמרקאי של מחוך גמיש , האים קיים מחוך כזה?? ואים כן אשמח לקבל יותר פרטים על כך! האים יש מחוכים שהם יותר מאווררים מאשר המחוך הפלסטי ?, זה פשוט בילתי ניסבל ללבוש מחוך פלסטי בחום הקיץ ! האים קיימת קבוצת תמיכה לחולי עקמת ? במידה ומישהו מהקוראים מוכן להרים פרויקט כזה אשמח להשתתף בהקמתו!!!

04/08/2001 | 16:00 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

רון שלום רב יש אורתוזה המיוצרת על ידי חברה אמריקאית ומשתמשת בריפוד פנימי של חומר שנקרא פומפלקס שהוא מעט רך יותר מן המסגרת החיצונית שהיא כמובן קשיחה. לא ידוע לי על יצרן מחוכים בארץ שהביא את המכשיר הזה . זאת ועוד העקרון הבסיסי של כל האורתוזות המשמשות לטיפול בעקמת הנו התאמה הדוקה ולכן משהו רך לא יכול להיות הדוק. יש סוג אחר של אורתוזה המבוסס על קליפת פלסטיק ובתוכה שקיות גומי מלאות אויר הניתנות לניפוח לפי מידת התיקון הנדרשת. לא ראיתי עד היום עבודה המסכמת את תוצאות הטיפול בשיטה זאת . אם את מעונינת לבצע חיפוש עצמי נXי באח,ממכונות החיפש את המילה TLSO וכן CTLSO ואניבטוח שתוצפי בהודעות של יצרנים של סוגי חגורות מכל המינים והצורות . דר.א. לב-אל

28/02/2002 | 16:19 | מאת: זהבה

לרון ריקון ,שלום ! קראתי את שאלך , ותמהה אני למה ד"ר אסא לא ציין בפניך עוד סוג של מחוך שקיים היום בארץ. בני , גם הוא סובל מעקמת , ומטופל במחוכך גמיש תוצרת ארה"ב . פרטים נוספים תוכל לקבל אצל המשווק : גיל כהן או אצל פרופסור יזהר פלומן ב-אסותא. בהצלחה.

28/03/2002 | 22:14 | מאת: נעמי

שלום רב, האם אתה יכול לתת לי קצת יותר פרטים על המחוך החדש שציינת, והאם היא עוזרת? האם יש לך ניסיון קרוב עם הנושא? בתי כרע לובשת מחוך מסוג בוסטון, ואשמח לדעת על משהו קצת יותר נורמאלי מזה. כמו כן האם אתה יודע על סוג של פעילות גופנית מאוד ספציפית? הרבה תןדה, נעמי

מנהל פורום אורתופדיית ילדים