התקפי כאב פתאומיים ברגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/08/2001 | 23:26 | מאת: טל עיני

לבני בן ה 17 חודשים ישנם התקפים פתאומיים בהם אינו מסוגל לדרוך על רגל שמאל. כל אפיזודה כזו נמשכת בין 5-30 דקות ומלוות בכאב רב. לאחר שההתקף חולף הילד נוהג כאילו לא קרה כלום. לאחר שתיעדתי זאת במצלמת וידאו, אושפז הילד למשך שלושה ימים בבית חולים בני ציון. במהלך האישפוז בוצע מיפוי עצמות, צילום רנטגן ובדיקות דם שלא העלו שום מימצאים. כמו כן בדק אותו אורטופד ילדים (דר' אנג'ל)וכן בוצע us בטן - ושוב ללא מימצאים. כששאלתי האם מדובר בבעיה נירולוגית או שרירית או גידית נענתי בשלילה. הרופאים בבית החולים וכן בקופת חולים אינם מכירים בעיה כזו ואני אובדת עצות במיוחד לאור העובדה שאיני יכולה לעזור לבני. אשמח לקבל כיוון כלהו להמשך בדיקה.

05/08/2001 | 12:03 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

טל לשום רב על בעיות פשוטות יותר איני מוכן לענות מבלי לבדוק את "הפציינט" קל וחומר במקרה כמו שאת מתארת דר' א. לב-אל

מנהל פורום אורתופדיית ילדים