כפות הרגליים נכנסות פנימה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

04/02/2004 | 00:52 | מאת: גלי ב.

ד"ר נכבד, בני בן שמונה שבועות. בבית החולים הופננו לביצוע אולטרסאונד לפרקי ירך, הרופא איבחן כי כפות הרגליים נוטות להיכנס פנימה. היום ביקרנו אצל אורטופד ילדים אשר אישר כי אכן קיימת נטיה כלפי פנים. הרופא ייעץ להמתין עוד כחודש בטענה כי יתכן והעניין יוסדר מעצמו ואז לחזור לביקורת . לטענתו הנטייה הזו נובעת מעצם כיפול הרגליים בתוך הרחם. אם בעוד חודש לא יחול שיפור הציע הרופא לשים גבס על שני הרגליים , האם יש דרך אחרת. אמי סיפרה לי כי גם לי היתה אותה תופעה כשהייתי תינוקת ובגיל שנה כשהתחלתי ללכת שמו לי הגבהה מיוחדת בעקב שתיקנה לגמרי את הליקוי. עצם העובדה שאגבס את שני רגליו של ילדי בגיל שלושה חודשים שהם מתחילים להתהפך ולהיות הרבה יותר אקטיביים מאוד לא נראית לי ובכלל אני חוששת שזה יפגע בהתפתחות הילד. בני מאוד אנרגתי ואני מניחה שזה מאוד יפריע לו. מה דעתך? אני מאוד מודאגת, האם אין פתרונות נוספים? תודה רבה וסליחה על האורך. גלי ב.

05/02/2004 | 23:23 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ניתן לקבל תוצאה טובה על ידי ביצוע יום יומי של מתיחות של כף הרגל למשך כ 30 דקות במשך היום . הדבר דורש ידע ומיומנות . ניתןגם להשתמש בסדים הנקראים WEATON BRACE אך קשה היו למצא כאלה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים