erb's palsy

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/08/2001 | 22:46 | מאת: דניה

שלום רב, לפני כחודש וחצי ילדתי את בני הבכור בלידת ואקום, כיוון שהיה גדול מהמשוער כנראה שכתפו הימנית נתקעה ועל מנת לחלץ אותה משכו אותו ופגעו ב- 2 עצבים שמכונים c5 c6 מה שהרפואה מכנה erb's palsy הוא מניע את כף היד ומעט את המרפק, אך אינו מסוגל להרים את היד. אנו מבצעים טיפולי פיזיוטרפיה מגיל שבוע ב- 2 שיטות שונות ונמצאים במעקב בבי"ח דנה, יש שיפור די גדול מההתחלה אולם כבר כמה ימים שאנו לא רואים שיפור נוסף והמצב די סטאטי, האם זהו חלק מהתהליך? שאלית היא, במידה וטיפולי הפיזיוטרפיה לא יפתרו את הבעיה, האם ישנם שיטות טיפול נוספות, אולי התערבות כירורגית? מהאמא המודאגת

03/08/2001 | 21:38 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

דניה שלום אכן אם לא מתרחש שיפור תוך 6 חדשים הסיכוי לשיפר נוסף ,בפגיעות בגובה שרש חמישי ושישי הוא קטן ויש לחשוב על השתלת עצב. זה כמובן ניתוח וניתוח גדול. יש גם שמאמינים שכדאי לנתח עוד קודם לכן . בנתייםחיבים כמובן להמשיךבתרגילים לשמירת טווח התנועה. בגיל מבוגר יותר יש מספר ניתוחים שנועדו לשפר תנועה ולחזק תפקודים מסויימים. דר' א. לב-אל

מנהל פורום אורתופדיית ילדים