הטיית ראש לצד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/01/2004 | 15:32 | מאת: נינוצקה

לבן שלי (בו שנתיים)יש נטייה קלה של הראש לצד שמאל. עשה בדיקות עיניים בבית חולים בדיקת שמיעה ו "אם אר אי" ונמצא כי הכל תקין. לפני כשנה הנטייה הורגשה והתחושה היתה שתפוס לילד הצוואר. גם בתמונות ראו את הנטייה של הראש .כיום לאחר תקופה של פזיותרפיה יש שיפור והאורטופד מגדיר את הסטייה כסטייה קלה מאוד (ספק סטייה),ונתן לי להמשיך עם הפזיותרפיה. אני רואה את הנטייה והמוזר שיש שאינם מבחינים בה. א. האם תופעה זו יכולה לעבור מעצמה עם הגיל??? ב. האם חוסר הסימטריות בפניו תחלוף ? ג. האם יש ספורט מומלץ לגילו שיכול לסייע לפתרון הבעייה? תודה מראש

18/01/2004 | 10:38 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אי אפשר לקבוע בודאות מה יהיה גורל הסטיה אך בדרךכלל אם בגיל שנתיים יש עדיין סטיה (מה שנראה לי בספק לפי דברייך) סביר להניח שמידה קלה של אסיטמטריה תשאר לכל אורך החיים בלי שזה יגרום להפרעה תפקודית והוא הדין בפנים. ספורט אינו מתקן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים