הפסיקה ללכת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/01/2004 | 21:05 | מאת: דבי

שלום רב, הילדה של החברה שלי, בת שנתיים וחצי לפתע פתאום הפיסקה ללכת. נשיאת משקל על כף רגל שמאל גרמה לה לכאב רב. כאשר ניסנו ל"הכריח" אותה לשאת משקל על הרגל היא קיפלה את אצבעות רגליה ובכתה מכאבים. לאחר כ- 24 שעות היא נזכרה שהיא יכולה לזחול בבית ואף ללכת על ברכיה. יממה מאוחר יותר היא שוב התחילה להלך אך עם צליעה מאוד משמעותית. בבדיקות אצל אורתופד וצילום, לא נמצא דבר. כנ"ל בבדיקות דם שנערכו. האם יש לך הסבר לתופעה מוזרה זו? (היא לא נפלה או קיבלה מכה!) האם כדאי להמשיך בבירור כדי להבין את המקור לכאב? או שמא- אם היא חוזרת ללכת, ניתן לעזוב את זה? דרך אגב- היא נולדה פג וסבלה מהפסקות נשימה בחודשים הראשונים לחייה. אשמח לקבל את תגובתך, חברה מודאגת.

10/01/2004 | 23:35 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

יש סיבות רבות אפשריות לצליעה . החל מסינוביטיס חולפת של מפרק הירך דרך מכה וחבלה ( ותאמינילי יש הרבה כאלה ) דקירה מחלה זיהומית ועוד. לא תמיד עולי עלהסיבה שכןברוב המקרים מתרחש תהליך שלהחלמה עצמונית בכלמקרה שווה לבדוק היטב. אבל אם רואים שיש תהליך ברור של שיפור א ך נבון הוא לעקוב אחריו בסבלנות אך עם עין בוחנת

מנהל פורום אורתופדיית ילדים