נעליים לפעוטות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

29/12/2003 | 22:08 | מאת: אמא

ביתי בת שנה וארבעה חודשים ובימים האחרונים החלה ללכת "למרחקים ארוכים". כידוע לי, מומלץ לחכות כמה שיותר עם נעילת נעלים. אולם כידוע לכולנו, בחורף צריך משהו על הרגליים. האם נעלי בית מבד רך (כאלה שהן כמעט כמו גרביים) יכולות להזיק? האם הן בבחינת גרביים או נעלים מסוג לא טוב? ומה עם נעלי בד רכות? נאמר לי גם שיש קשר בית יציבות לבין משקל הילד. ביתי שוקלת כשבעה וחצי קילו (היא מתחת לאחוזון ה3) - האם הנתון הזה משפיע על סוג הנעלים ו/או המועד שיש להתחיל לנעול לה אותן? תודה

30/12/2003 | 14:40 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

דינם של נעליים אצל הפעוטות הוא כמו דינן של בגדים אצל הנערות- מה שפחות . בניגוד לדברי אופנה חשבה הנוחות ולכן גרב עם סוליה עבה( יחסית ) או נעל בית רכה זה מצויין.

04/01/2004 | 23:54 | מאת: שרון

בתי, בת 11 וחצי חודשים, החלה ללכת לפני שלושה חודשים בדיוק והיום היא כבר ממש רצה. גם אני העדפתי בינתיים לחכות עם עניין הנעליים, ובמיוחד שעכשיו חורף ואני לא כלכך יוצאת איתה לטיולי הליכה ברחוב. בבית היא נועלת נעלי בית רכות ומרופדות מהסוג הפשוט, עם סוליה מונעת החלקה. שאלתי היא: כשאחליט לקנות לה נעליים או סנדלים ראשונים, האם יש חשיבות לסוג הנעל? אני שומעת מכל מיני אמהות שקובעות חד משמעית- "רק נעליים אורתופדיות של ניו בלאנס"... האם זה נכון? האם באמת סוג הנעל כלכך משמעותי? תודה רבה, שרון

מנהל פורום אורתופדיית ילדים