אצבע שישית

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/11/2003 | 16:52 | מאת: רחל

שלום, נולד לי קרוב משפחה עם אצבע שישית - מאוד שמוטה ולא מתפקדת, אך עם גידים וכו". נאמר להוריו שעליו לעבור ניתוח בגיל 3 חודשים להסרת האצבעות. ברצוני לשאול האם יש לתופעה זו השפעה על תפקודו המוחי של הילד או על תפקוד כלשהו. אודה לתשובה מהירה תודה רחל

21/11/2003 | 09:56 | מאת: דר דולב דניאל

שלום רב הילד יכול לעבור הניתוח בכל גיל כמה שיותר קטן פחות זוכר את הניתוח . אין פגיעה כל שהיא במוח כתוצאה מניתוח.

21/11/2003 | 18:47 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין השפעה על תפקוד כל שהווא. אגב עדיף לדחות את הניתוח לסביבות גיל שנה מסיבות בטיחותיות גרידא.

24/11/2003 | 08:16 | מאת: רחל

1. בהמשך לתשובתתך, ברצוני לשאול האם התופעה של אצבע שישית הינה תופעה יחידאית, או האם הינה תסמונת בעלת מאפיינים נוספים? 2. אם לא ידוע במשפחה על תופעה כזו, האם היא תורשתית לדורות הבאים? לתשובתך אודה רחל

מנהל פורום אורתופדיית ילדים