מפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/11/2003 | 18:06 | מאת: אמא

שלום, בתי בת 5 וחצי חודשים. מגיל 3 חודשים ושבוע היא נמצאת עם כרית לפישוק הירכיים, בגלל שמפרק הירך השמאלי שלה אינו עגול. לפני שבועיים היא עשתה אולטראסאונד שהראה שיפור קל בלבד והרופא אמר לשים את הכרית לחודש נוסף. אני מפחדת שהכרית מונעת ממנה להתקדם מבחינה מוטורית. היא לא יכולה להתחיל ללמוד לזחול ולהתהפך היא מצליחה רק בלי הכרית. אני מפחדת גם שבאולטראסאונד הבא, בעוד שבועיים עדיין לא יהיה מספיק שיפור והיא תאלץ להישאר עם הכרית עוד. שאלותי הן האם אפשר להחליף טיפול באמצע? האם יש טיפולים שלא מפריעים להתפתחות? האם יש טיפולים יותר יעילים ויותר מהירים?

21/11/2003 | 10:18 | מאת: דר דולב דניאל

שלום רב הטיפול שאת מקבלת הוא טיפול טוב תיש לציין שיש מספר טיפולים וכל טיפול לפי חומרת המצב המפרק לאחר לידה .הטיפול לא מפריע לתינוק להתפתחותו הוא יסיג הכל ובזמן. תשאלי את הרופא שמטפל בטינוק והתוצאות יהיו טובות בסוף

21/11/2003 | 18:43 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

א. אפשר להחליף טיפול למשל לטיפול באמצעות רצועות פבליק . ב. בכל מקרה הטיפול אינו מפריע להתפתחות המוטורית ובכלל לצורך התפתחות מוטורית תקינה חשוב שמפרק הירך יהיה תקין וולא להיפך.

23/11/2003 | 10:59 | מאת: אמא

מנהל פורום אורתופדיית ילדים