צליעה וכאב בפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/11/2003 | 09:18 | מאת: יולי

הילד שלי , בן 5, צולע כבר 7 ימים. הוא סבל מדלקת גרון (סטרפטוקוק) שכנראה הסתבך לדלקת פרקים. הוא קיבל טיפול אנטיביוטי לפני יומיים- זריקת פניצילין שמספיקה לחודש. שאלתי: האם גם המצב של הצליעה והכאב בפרק הירך ישתפר בעקבות הטיפול, או האם יש צורך בטיפול נוסף לפרק? תודה!

16/11/2003 | 17:09 | מאת: יולי

מוסיפה עוד פרטים: בבדיקות נמצא- שקיעת דם: 47 ASLO -197 ונמצא חיידק סטרפטוקוק A בוצע גם צילום של הפרק אך לא אולטראסאונד. האם מדובר בסיבוך של דלקת גרון, או ב-Transiant sinovitis? ומה הטיפול? תודה

21/11/2003 | 18:38 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כנראה סינוביטיס זמנית אך אין מספיק נתונים . בדיקת אולטרה סאונד היא חשובה מאד לעניין זה

21/11/2003 | 17:11 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הטיפול האנטיביוטי אינו נועד לטפל במרק הירך אלא בחיידק הסטרפטוקוקוס שבגרון כך שאין לתלות בו שיפור בבעית מפרק הירך. צריך לזהות את סיבת הצליעה ורק אז להחליט על טיפול

מנהל פורום אורתופדיית ילדים