הליכה עקומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

12/11/2003 | 11:31 | מאת: קלודין

בתי בת 4.5 והליכתה עקומה באופן זרגל ימין נכנסת פנימה משמעותית, בהליכה ובריצה. כשהיינו איתה אצל אורטופד בגיל שנתיים, הוא אמר, שזה שכיח, אין מה לדאוג וזה יסתדר עם הזמן. עד היום זה לא הסתדר. האם ניתן עוד לתקן משהו? מה עושים? מחכה בכיליון עיניים לתשובה - מהאמא המודאגת

14/11/2003 | 13:35 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

תהליך ה"התיישרות "של הרגל נמשך עד גיל 7-8 . רק אז יש מקום לדון האם צריך לעשות משהוא . בעת הצורך הפתרון היחיד הוא בניתוח.

16/11/2003 | 12:22 | מאת: קלודין

ראשית, תודה לך ד"ר על תשובתך הייתי רוצה להוסיף ולשאול: 1. האם זה שכיח או בעיה נדירה? 2. האם יש אפשרות כלשהיא לטפל בזה עכשיו בכל דרך שהיא? מדרסים, נעליים הפוכות, רצועות וכו'? 3. האם לקראת גיל 7-8 כפי שהינך אומר זה באמת יכול להסתדר, מנסיונך ? מצטערת אם העמסתי עליך בשאלות - אני באמת מודאגת האמא

26/11/2003 | 11:35 | מאת: korin

בתי התינוקת בת שנה ושבעה חודשים וגם היא עם הליכה עקומה כאשר כפות הרגליים נכנסות פנימה בעת ההליכה הלכתי לשני אורטופדים כשאמרו שאין טיפול רק להיות במעקב

מנהל פורום אורתופדיית ילדים