אצבע שישית

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/11/2003 | 13:34 | מאת: חוה

לפני כחודשיים ילדתי תינוקת עם אגודל נוסף ביד ימין. האגודל המיותר אינו מקושר ליד אך הוא עם עצם (לכן לא היה ניתן להסירו מיד לאחר הלידה) והוא אינו מתפקד . בגלל האגודל המיותר האגודל השני לא בדיוק במקום הרגיל והוא בעל 3 פרקים, והוא "תפוס". מתי יהיה ניתן לבצע את הניתוח ? האם ניתן "לתקן" את הפגם גם מבחינת תיפקוד האגודל וגם מבחינה אסטתית? אודה לך מאד אם תשיב לי בהקדם.

12/11/2003 | 07:10 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

עדיף לדחות את הניתוח עד גיל שנה שנה וחצי לפחות מסיבות של בריאות הילד.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים