D.D.H

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/11/2003 | 21:50 | מאת: יפית

המשך ל"התלבטות" מה-17/10. לאחר שבועיים עם "SPICA" וביצוע C.T. נאמר לנו שהפרק לא במקום. תשובת ה-C.T. דיסלוקציה אחורית של ראש הפמור הימני. מקום תקין של פמור שמאל. הגבס הורד ונאמר לנו שיש להמתין לגיל שנה-שנה וחצי לביצוע ניתוח גדול. היינו מעונינים לקבל חוות דעתך בנושא,האם זוהי האפשרות הטובה ביותר? האם יש איזושהיא שיטה אחרת לטיפול (בארץ/בעולם)שנחשבת לטובה יותר? האם לאחר הניתוח הילדה תצלע? תודה יפית

08/11/2003 | 22:08 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מטרת הטיפול היא החזרה מרכזית של ראש עצם הירך אל המרחשת . מטרה זאת עדיין לא הושגה ולכן יש לנקוט באמצעי הבא והוא החזרה פתוחה של ראש הירך למקומו. מדובר בניתוח גדול למדי ולכן יש לדחותו עד לגיל שבו יהיה קל לתינוק לעמוד בניתוח דהיינו גיל שנה שנה וחצי. זו הדרך אין בילתה . מירב הסיכויים הוא שהילדה לא תצלע בעתיד.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים