פלטפוס (?)

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/10/2003 | 15:38 | מאת: גיל

שלום בתי בת שנה וחצי ,החלה ללכת בגיל שנה וחודשיים בעמידה והליכה, כפות הרגליים נוטות פנימה, והקשת בכף הרגל נעלמת זה מהווה בעיה? איך מגדירים פלטפוס ומאיזה גיל מטפלים?

24/10/2003 | 19:48 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אי אפשר לדבר על פלטפוס אצל ילד בן שנה וחצי משום נוכחות כרית שומן עבה באזור הקשת הפנימית של כף הרגל. פלטפוס הוא שם כללי לשורת מצבים שמאפייןאותם השטחה של הקשת האורכית של כף הרגל ברוב המכריע של המקרים הממצא הווא חסר חשיבות ואין צורך לטפל בו כלל. הזמן לבדוק זאאת הוא בסביבות גיל 3-3.5

מנהל פורום אורתופדיית ילדים